rengøring

Rengøring er en essentiel del af vores hverdag. Gennem hvert minut, hver time og hver dag der går, bliver støvet ophobet på overflader, i små flænger og i nullermænd, der ligger i hjørnet. Og hvis vi ikke gør rent, vil denne mængde af snavs og støv hobe sig op. At leve i støv er sundhedsskadeligt og uhygiejnisk, og det er derfor vigtigt, at man jævnligt husker at gøre rent.

Kigger man ind på et typisk drengeværelse, skal man ikke kigge længe, før man får øje på de første nullermænd. Nogle kan sagtens leve i det, uden de lægger mærke til det. Andre lægger dog mere mærke til det – både rengøringsfanatikere, men også folk med støvallergi. For folk med støvallergi er det enormt vigtigt at gøre rent, da det ellers kan give besvær med at trække vejret, og det giver en yderst ubehagelig fornemmelse. Det kræver ikke så meget, andet end at man finder en støvkost, en klud, en spand med vand og en støvsuger. Så er det bare med at komme i gang med rengøring, hvorefter man i fred og ro kan hygge sig i et rent og støvfrit værelse.

Find din nye støvsuger på dette link.

Den første støvsuger var fra 1868

Så længe vi har haft et sted at bo, lige så længe har der været behov for at få gjort rent. Ligegyldigt hvilken tidsalder, vi befinder os i, vil støv være støv. For mange år siden var der dog ikke opfundet så effektive midler til at gøre rent med, som vi har i dag. I gamle dage var der ikke noget, der hed støvsugere, og man måtte derfor klare sig med koste, og hvad man nu ellers havde stående derhjemme. Den første støvsuger blev nemlig først opfundet i 1868. Dog blev den ikke rigtigt fremstillet før 1900, altså for over 100 år siden. Siden da er det blevet mere og mere almindeligt at have sådan et fejeapparat stående derhjemme. I dagens Danmark er det faktisk kun få hustande, der ikke har en støvsuger stående derhjemme.

Og dette giver også ganske god mening. Støvsugere er nemlig enormt effektive i forhold til maskiner, vi tidligere har set. Med et strøg bliver støvet suget ind gennem mundstykket, videre igennem slangen, hvorefter det til sidst ender i støvsugerposen inde i støvsugeren. Og så er støvet væk.

En støvsuger findes i forskellige afskygninger

Igennem de seneste 100 år er der udviklet et hav af forskellige modeller. De er gennem tiden blevet mindre, mere håndterbare og langt mere effektive, så man kan få mest muligt snavs med op på én gang. Vi kender alle den klassiske støvsuger, som sættes til stikkontakten, hvorefter man trækker rundt på den og suger snavset op gennem slangen. Der er dog også opfundet mindre modeller, der ikke nødvendigvis behøves blive sat i en stikkontakt. Centralstøvsugeren er også opfundet. Her går man faktisk kun rundt med mundstykket og slangen – der er altså ingen stor maskine, man skal slæbe rundt på. Slangen sættes ind i et dertil lavet hul, hvorefter støvet bliver suget ind i en form for depot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>