dækshop

Skal du rejse til Tyskland her i vintermånederne, er det en god ide først at sætte sig ind i reglerne for vinterdæk.

I princippet er det lovligt at køre rundt på sommerdæk hele året i Tyskland, men i realiteten betyder reglerne, at du skal skifte til vinterdæk senest i slutningen af oktober måned. Når du kommer til marts måned, kan du så skifte tilbage igen til sommerdæk.

Reglen i Tyskland siger nemlig, at det er forbudt at køre med sommerdæk i vinterføre. Denne regel betyder faktisk, at hvis du vælger, at beholde dine sommerdæk på hele året, skal du faktisk lade bilen stå de dage hvor der er vinterføre dvs. sne, frost, slud eller sjap. Bemærk også at Tyskland ikke har nogen temperaturgrænse. Vinterføre kan sagtens forekomme selv om temperaturen er over frysepunktet.

Disse regler gælder alle biler dvs. både de biler der er registreret i Tyskland, men også de biler der er registreret i udlandet. Dermed gælder reglerne også for de danske registrerede biler. Har du påmonteret en anhænger på bilen, er der ikke tvunget vinterdæk på din anhængers hjul.

Hvad så med helårsdæk?

Du har faktisk lov til at køre på helårsdæk i Tyskland, og disse er også lovlige til kørsel i vinterføre. Dog skal helårsdækkende være mærkede med M+S (står for mud & snow). Er de ikke mærkede med M+S betragtes de ikke som helårsdæk.

Bøder og manglende vinterdæk

Bliver du stoppet af det tyske politik i vinterføre uden vinterdæk (eller helårsdæk), vil du få en bøde på €60. Har du været ude for en ulykke eller har været til far i trafikken pga. manglende vinterdæk, kan din bøde dog blive væsentlig højere.

Bliver du stoppet i vinterføre for at obstruere trafikken, kan tysk politik udskrive en bøde på €80, og du risikerer at få standsningspåbud, indtil du har fået monteret vinterdæk, eller til der ikke er vinterføre mere. Bemærk også at tysk politik faktisk kan uddele bøder for ikke at have frostsikret sprinklervæske.

Pigdæk og snekæder i Tyskland

Der er et totalforbud mod pigdæk i Tyskland. Derimod kan snekæder være påbudt ved skiltning. Hastighedsgrænsen for kørsel med snekæder er 50 km/t.

Læs mere om vinterdæk hos Super Dæk Service.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>